ІНТЕГРАЦІЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ФАРМАЦЕВТИЧНУ ОСВІТУ: ПЕРСПЕКТИВИ ТА ВИКЛИКИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31651/2524-2660-2024-2-112-115

Ключові слова:

інноваційні технології; майбутні фармацевти; сучасні концепції фармацевтичної освіти; інноваційні процеси

Анотація

Розглянуто актуальні аспекти впровадження інноваційних технологій у процес навчання майбутніх фармацевтів, зокрема, переваги та виклики, пов’язані з використанням віртуальної та доповненої реальності, штучного інтелекту та інших сучасних інструментів.

Зазначено, що в сучасній фармацевтичній освіті відбувається реалізація ключової вимоги – формування в учасників освітнього процесу індивідуального стилю професійної діяльності, спрямованого на високу конкурентоспроможність майбутніх фармацевтів.

Схарактеризовано особливості традиційної та інноваційної систем навчання; висвітлено особливості, зміст, переваги й межі застосування інноваційних освітніх технологій в оптиці сучасних концепцій фармацевтичної освіти.

Доведено, що результатом інноваційних процесів в закладах освіти є використання теоретичних і практичних нововведень, а також таких, що утворюються на межі теорії і практики.

Зауважено, що джерелом інновації є цілеспрямований пошук ідей для вирішення проблем, а їх реалізація відбувається через апробацію у формі пілотного впровадження.

Акцентовано увагу на необхідності адаптації освітніх програм до вимог сучасного ринку праці та забезпечення випускників компетентністю в користуванні інноваційними технологіями у сфері фармації.

Біографії авторів

  • Тамара ГНАТЕНКО, Черкаська медична академія

    викладачка катедри фармацевтичних дисциплін

  • Наталія ЛИСЕНКО, Черкаська медична академія

    докторка філософії, викладачка катедри фармацевтичних дисциплін

Завантаження

Опубліковано

08.07.2024

Як цитувати

ІНТЕГРАЦІЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ФАРМАЦЕВТИЧНУ ОСВІТУ: ПЕРСПЕКТИВИ ТА ВИКЛИКИ. (2024). Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія_«Педагогічні науки», 2, 112-115. https://doi.org/10.31651/2524-2660-2024-2-112-115