ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА майбутніх учителів ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ до організації змішаного навчання англійської мови В УМОВАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія_«Педагогічні науки», 2024)
У статті розкрито актуальність професійної підготовки майбутніх учителів початкових класів до організації змішаного навчання англійської мови в умовах Нової української школи. Розкрито значення і сутність професійної підготовки майбутніх учителів початкових класів у контексті організації змішаного навчання англійської мови. Акцентовано увагу та розкриття змістового наповнення поняття «змішаного навчання» у контексті формальної, неформальної та інформальної освіти. Реалії Нової української школи орієнтують майбутніх учителів початкової школи на формування іншомовної компетентності учнів. Це підкреслено ключовими рекомендаціями Закону України «Про освіту», Європейського Парламенту та Ради Європи щодо формування ключових компетентностей освіти упродовж життя, де визначено «здатність спілкуватися рідною (у разі відмінності від державної) та іноземними мова.