ЯКІСТЬ ОСВІТИ – ОЗНАКА РОЗВИТКУ ДЕРЖАВИ (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія_«Педагогічні науки», 2024)
У статті висвітлено категорії «якість освіти» у контексті синергії наукових підходів: системного синергетичного. Зазначено, що така інтерпретація може слугувати теоретико-методологічним підґрунтям досліджуваного феномену. Проаналізовано різні підходи до визначення поняття «якість освіти». Доведено, що розуміння якості та її індикаторів є дискусійним через широке коло зацікавлених сторін у сфері освіти. З’ясовано, що поняття «якість освіти» найкраще тлумачити з огляду споживачів освіти. Досліджено витоки зародження руху за якість освіти. З’ясовано, що саме з промисловості походять концепції та методологія управління якістю (TQM).