(untitled) (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія_«Педагогічні науки», 2025)
Проаналізовано теоретичні засади та методи реалізації соціокультурної діяльності закладів позашкільної освіти. Встановлено, що Київський Палац дітей та юнацтва успішно адаптував свою роботу до умов сьогодення, зокрема в період повномасштабної війни. Визначено особливості організації заходів для підтримки ментального здоров’я дітей. Виокремлено ключові проєкти та ініціативи, які сприяють формуванню творчих, лідерських та громадянських якостей у вихованців. Вивчено роль ігромайстерності як інструменту психологічної підтримки. Запропоновано напрями для подальшого вдосконалення діяльності Палацу, включаючи посилення аналітичної бази та використання кількісних методів. Узагальнено результати дослідження та рекомендовано основні напрямки для подальших наукових розвідок у цій галузі.