(untitled) (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія_«Педагогічні науки», 2025)
У статті проаналізовано особливості навчання діалогічного мовлення іноземних студентів-медиків на заняттях із української мови. Доведено, що специфіка професії лікаря потребує сформованої комунікативної компетентності як важливого складника ефективної професійної діяльності. Встановлено, що набуття іноземними студентами медичного факультету вмінь і навичок ведення професійного діалогу є необхідною умовою для результативної фахової діяльності. Розглянуто основні аспекти формування навичок діалогічного мовлення при вивченні української мови як іноземної.