(untitled) (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія_«Педагогічні науки», 2024)
У статті розглядається актуальна проблема збереження мовно-пісенних діалектів через призму дослідження сучасного стану традиційної культури та її відтворення здобувачами освіти. Проаналізовано творчу діяльність шести фольклорних колективів, які стали опорними в канадсько-українському проекті «Збережи мову і культуру своєї бабусі», закцентовано увагу на важливості перенесення живої української говірки в розмовне та освітнє середовище сучасної України.