(untitled) (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія_«Педагогічні науки», 2024)
Досліджено погляди українських учених на підготовку майбутніх юристів до професійного спілкування англійською мовою. В сучасній методиці викладання превалює тенденція взаємопов’язаного навчання студентів спілкуватися у повсякденному житті та в професійній сфері. У процесі англомовної підготовки майбутніх фахівців визнано дієвими комунікативний, особистісно-орієнтований, індивідуальний, професійно-орієнтований підходи до навчання. В ході дослідження встановлено загальні принципи професійної підготовки студентів: диференційованості, наступності, поступовості, систематичності. Виділено проблеми, які заважають якісному формуванню навичок спілкування у побутовому контактуванні та в професійній сфері. Для вирішення проблем практично апробовані репродуктивні та інтерактивні завдання студентам окремо для кожної дисципліни. З метою вдосконалення та закріплення навичок професійної комунікації визначено зв’язок у навчанні між двома дисциплінами.